Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-04@04:00:01 GMT

ترافلاپس چیست؟+ ارتباط با گیمینگ

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۷۸۰۵۲

ترافلاپس چیست؟+ ارتباط با گیمینگ

ترافلاپس درواقع یک FLOPT، عملیات اعشاری و واحد بنیادی توان محاسباتی است که مخفف جمله floating-point operations per second است. هنگامی که در محاسبات جبری اعداد اعشاری قرارگیرد آن محاسبه از اعداد صحیح پیچیده‌تر است، بنابراین پردازش آن نیز توان بیشتری نیاز دارد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، امروزه تمامی سیستم‌های کامپیوتری به واحدهای سخت‌افزاری برای محاسبات ریاضی اعشاری مجهز است و قدرتمندی آن‌ها باعث افزایش توان، اجرا و سرعت محاسبات می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر همین اساس مبنای FLOPS شکل می‌گیرد که همین تعریف ذکر شده را در نواحی زمان اندازه‌گیری می‌کند.

ترافلاپس چیست؟

ترافلاپس درواقع یک FLOPT، عملیات اعشاری و واحد بنیادی توان محاسباتی است که مخفف جمله floating-point operations per second است. هنگامی که در محاسبات جبری اعداد اعشاری قرار گیرد آن محاسبه از اعداد صحیح پیچیده‌تر است، بنابراین پردازش آن نیز توان بیشتری نیاز دارد. امروزه ترافلاپس در واحدهای پردازش گرافیک به عنوان معیاری برای مقایسه ابتدایی از قدرت پردازش خام آن‌ها استفاده می‌شود.

نحوه محاسبه ترافلاپس هنگامی که این معیار به فناوری گرافیکی AMD در کنسول مایکروسافت و سونی اعمال می‌شود، محاسبه آن به این صورت است که تعداد هسته‌های سایه‌زن یا پردازنده‌های مستقل گرافیکی را در فرکانس کاری یا کلاک GPU ضرب کنید.

ترافلاپس پلی‌استیشن و ایکس‌باکس

محاسبه مربوط به ایکس‌باکس سری ایکس و PlayStation 5 عبارت است از:

Xbox Series X:3328 shaders * 1825MHz * 2 instructions per clock = 12,147,200 megaflops or 12.1TFLOPS
PlayStation 5:2304 shaders * 2230MHz * 2 instructions per clock = 10,275,840 megaflops or 10.2TFLOPS

محاسبه ترافلاپس ساده است، اما در نظر داشته باشید که در آخر نتیجه را در دو ضرب کنید زیرا در هر کلاک دو دستور متفاوت (یکی ضرب و یکی عملیات جمع) به صورت همزمان اجرا می‌شود. از آنجایی که نتایج حاصل معمولاً اعداد بسیار بزرگی است و همانند محاسبات مربوط به ظرفیت فضای ذخیره‌سازی هارد دیسک‌ها باید به شکل قابل درکی تبدیل شود، مقدار نهایی را به عدد یک میلیون تقسیم می‌کنیم تا بر حسب ترافلاپس به‌دست آید.

ترافلاپس و راندمان سیستم

ترافلاپس مبنای ابتدایی اندازه‌گیری توان محاسباتی است و از سایر ابعاد طراحی GPU متمایز است. به طور مثال GCN معماری مشهور AMD همیشه در توان محاسباتی خام نسبت به همرده‌های خود از NVIDIA برتری داشت و همین مورد توضیح دهنده این است که چرا کارت‌های گرافیک رادئون AMD در اوج دوران عملیات استخراج پول الکترونیکی چند سال قبل این‌قدر خوب عمل کرد و کارت‌های سری RTX انویدیا همزمان با اوج‌گیری اپیدمی کرونا بسیار محبوب ماینرها بود؛ البته این موضوع لزوماً به معنی راندمان بهتر در بازی نیست.

تأثیر معماری پردازنده

چیزی که بیشتر از ترافلاپس در راندمان نهایی تأثیر گذار است، معماری پردازنده یا تراشه گرافیکی است. علاوه بر آن پهنای باند حافظه و میزان حافظه کش داخل تراشه در سطوح مختلف نیز در سرعت پردازش نقش دارد به طور مثال ارتقای CPU از هسته‌های جگوار در نسل هشتم به معماری ZEN2 در کنسول‌های نسل نهم از برترین مزیت‌های در نظر گرفته شده برای این سیستم‌ها است.

تأثیر توان پردازنده در راندمان بازی

برای اینکه تأثیر توان CPU در کاهش راندمان بازی و کاهش توان GPU را بهتر متوجه شویم به بازی Hitman اوریجینال می‌پردازیم. در مرحله پاریس بازی Hitman از لحاظ تعداد کاراکترهای غیرقابل بازی (NPC) غنی است؛ برای ایجاد این کارکترها علاوه بر پردازش انیمیشن‌ها نیاز از است رفتار آن نیز شبیه‌سازی شود و این کار بیشتر برای اجرا در CPU مناسب است که در هر دو کنسول نسل قبلی پلی‌استیشن چهار و ایکس‌باکس یک پردازنده‌های نسبتاً ضعیف AMD با هسته‌های Jaguar استفاده می‌کردند، معماری که در اصل برای تراشه‌های موبایل ساخته شده بود و برای جبران راندمان ضعیف هر دو پلتفرم از تعداد هسته‌های دو برابر استفاده شد که درواقع بیهوده بود.

ارتباط ترافلاپس با Gaming

درواقع هیچ ارتباط مستقیم و خطی میان راندمان داخل بازی با توان محاسباتی که با ترافلاپس اندازه‌گیری می‌شود وجود ندارد، ولی در عین اینکه می‌توان ایده‌ای از راندمان متناظر در تراشه گرافیکی داشت این موضوع تنها در مقایسه سخت‌افزارهای گرافیکی متفاوت که معماری هسته‌های یکسان داشته مصداق دارد. در این صورت هنگامی که گفته می‌شود یک GPU حدود ۴۰ درصد بر دیگری برتری دارد به معنای آن نیست که به همین میزان اختلاف فریم تولید شده میان این دو وجود دارد.

آیا دو تراشه با ترافلاپس یکسان و معماری متفاوت راندمان برابر دارد؟

نسل‌های جدیدتر با معماری بهینه‌تر و شتاب‌دهنده‌های سخت‌افزاری قدرتمند می‌تواند عملیات ترسیم و پردازش خروجی را با سرعت بیشتری انجام دهد در نتیجه مبنای ترافلاپس در این بخش کارایی ندارد و حتی دو پردازنده با قدرت ترافلاپس برابر لزوماً راندمان یکسانی در سرعت خروجی یا نرخ فریم بازی ندارد زیرا معیارهای مهم دیگری مانند پهنای باند حافظه و ظرفیت حافظه‌های کش در سطوح مختلف نیز در راندمان نهایی تأثیرگذار است؛ بنابراین سرعت پردازنده‌ها با معماری متفاوت را نمی‌توان با اتکا به توان ترافلاپس آن مقایسه کرد.‌

کد خبر 540542

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سخت افزار سیستم سخت افزاری نرم افزارهای تخصصی نرم افزار ریاضی کامپیوتر ترافلاپس ps4 قدرت سخت افزاری ps2 قدرت گرافیک ps4 Ieee 754 چیست Ibm در کامپیوتر چیست مقایسه سخت افزاری ps3 با ps4 دنیای سخت افزار کامپیوتر برای بازی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق توان محاسباتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۷۸۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیب شناسی معماری تنظیم‌گری رسانه در ایران

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مطالعه نهادی دستگاه‌های ارتباطی- رسانه‌ای ایران نشان می‌دهد، ساختار رسانه‌ای ایران دارای مشخصه تعدد و پراکندگی در نهادهای سیاستی، نظارتی، تنظیم گری و تسهیل گری است. همچنین قوانین و دستورالعمل‌ها در حوزه رسانه و نهادهای رسانه‌ای به صورت مشخص تدوین و تنظیم نشده است. این تعدد و پراکندگی و ابهام در قوانین تا جایی پیش رفته است که قلمرو صلاحیت بازیگران مناقشه برانگیز شده و بعضاً اختلافاتی در قلمرویی یا رهاشدگی‌هایی در بخش‌های مانند خدمات محتوایی- رسانه ای شبکه ملی اطلاعات را ایجاد کرده است.

بر اساس همین رویکرد دفتر مطالعات آموزش و فرهنگ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی با عنوان «معماری نهادی دستگاه‌های ارتباطی-رسانه‌ای ایران ۱- آسیب شناسی» آورده است که در حکمرانی رسانه بازیگران متعددی شامل سازمان‌ها، نهادها، شورا‌های عالی، دستگاه‌ها ازجمله وزارتخانه‌ها، اتحادیه‌ها، اصناف و بخش‌های خصوصی نقش دارند؛ بدون در نظر داشتن این نقش‌ها و هماهنگی و همکاری تمامی این ساختارها، حل چالش‌های حوزه رسانه ممتنع است.

* نبود نگاه صحیح و تخصصی به موضوع رسانه 

این گزارش توضیح می‌دهد که یکی از علت‌هایی که باعث شده است تا به امروز مشکلات مدیریت رسانه در کشور حل نشده باقی بماند، نبود نگاه صحیح به موضوع رسانه و ارتباطات و توجه نکردن به اهمیت معماری نهادی در برنامه‌ریزی‌ها و بخشی‌نگری است؛ لذا لازم است برای هر برنامه و راهکاری که در بخش رسانه ارائه می‌شود به معماری نهادی حکمرانی رسانه‌ای توجه شده و تحلیل ساختاری آن نیز تهیه شود. در این راستا، بازآرایی و تعبیه نقش‌ها و کارکرد‌های هرکدام از بازیگران در جهت راهیابی به حل مسائل و آسیب‌های فعلی دستگاه‌های ارتباطی-رسانه‌ای الزامی است. 

این گزارش بیان می‌کند که رسانه‌ها همواره در حال تکامل هستند؛ در گذشته هرکدام از رسانه‌های جمعی (روزنامه، رادیو و تلویزیون) در دوره تولد [ظهور]خود با عنوان رسانه مسلط شناخته می‌شدند، اما مدت زمان زیادی از دوره‌های تسلط رسانه‌ای نگذشته است که رسانه جدیدی ظهور پیدا کرده‌اند؛ با تکثر رسانه‌ها، دوره هم‌زیستی شکل گرفت و اکنون با توسعه فناوری‌های ارتباطی، عصر همگرایی رسانه‌ها در حال رقم خوردن است. در این دوره ابعاد همگرایی به همگرایی در حیطه‌ها و لایه‌های مختلف حکمرانی رسانه یعنی سیاستگذاری، قانونگذاری، نظارت، تنظیم‌گری و تسهیل‌گری تعمیم یافته است.

.

* اقتضائات جدید و تحولات در لایه‌های مختلف سپهر رسانه‌ای

در این گزارش آمده است که اقتضائات جدید و تحولات در لایه‌های مختلف سپهر رسانه‌ای، نظریه‌های جدید مدیریت رسانه را از اداره عمومی رسانه‌ها به حکمرانی رسانه‌ها سوق داده است. کم‌وبیش این تغییر و تحولات در ساختار رسانه‌ای کشور‌های مختلف با هدف همگام شدن با رسانه‌ها و کنترل و مدیریت آنها، خود را تغییر داده و شکل جدیدی گرفته‌اند. 

مجموع یافته‌ها منجر به این نتیجه شد که معماری نهادی دستگاه‌های ارتباطی-رسانه‌ای متناسب با تحولات رسانه‌ای حرکت نکرده و این بازماندگی موجب شده است، ساختار‌ها گرفتار اقدامات پسینی و بی‌تأثیر شده و درنهایت مرجعیت و اعتماد به کلیت نظام رسانه‌ای کاهش یابد

* لزوم تغییر و تحول در معماری نهادی دستگاه‌های ارتباطی رسانه‌ای ایران

مرکز پژوهش‌های مجلس در این گزارش مطرح می‌کند که به‌جهت احصای کارآمدی یا لزوم تغییر و تحول در معماری نهادی دستگاه‌های ارتباطی رسانه‌ای ایران، پس از مطالعه علمی تحولات رسانه ابتدا سازمان‌ها، نهاد‌ها و دستگاه‌های مرتبط با رسانه در قالب سیاستگذاران، قانونگذاران، نظارت‌گران، تنظیم‌گران و تسهیل‌گران با منطق لایه‌های مختلف نظام رسانه‌ای احصا و تفکیک شدند؛ سپس ساختارها، قانون‌ها و اسناد سیاستی جدیدی که از ۱۴ سال اخیر به‌جهت بهبود کارآمدی ایجاد و یا تغییر یافته بود، مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت.

مجموع یافته‌ها منجر به این نتیجه شد که معماری نهادی دستگاه‌های ارتباطی-رسانه‌ای متناسب با تحولات رسانه‌ای حرکت نکرده و این بازماندگی موجب شده است، ساختار‌ها گرفتار اقدامات پسینی و بی‌تأثیر شده و درنهایت مرجعیت و اعتماد به کلیت نظام رسانه‌ای کاهش یابد.

* اصلی‌ترین چالش‌ها و آسیب‌های احصا شده 

این گزارش ادامه می‌دهد که از اصلی‌ترین چالش‌ها و آسیب‌های احصا شده در ارزیابی معماری نهادی دستگاه‌های ارتباطی- رسانه‌ای ایران مبتنی‌بر لایه‌های سیاستگذاری، قانونگذاری، نظارت‌گری، تنظیم‌گری و تسهیل‌گری، می‌توان به این دسته از عناوین اشاره کرد: خطای عدم اتصال عناصر درونی معماری نهادی دستگاه‌ها و بی‌توجهی به سایر نقش‌ها، تشکیل دستگاه‌های موازی در سلسله‌مراتب ساختاری در منطق دوگانه‌ی حاکمیتی- دولتی، معماری نهادی واگرا‌گونه و مبتنی‌بر مفاهیم منسوخ رسانه‌ای دستگاه‌های ارتباطی- رسانه‌ای، عدم تعریف مرزبندی شده سلسله‌مراتب و وظایف متقابل دستگاه‌ها و تولید یک ساختار خارج از منطق هم‌بستگی و هم‌افزایی، عدم توجه به جایگاه مردم در اداره رسانه، عدم توجه به تکامل رسانه‌ها و تغییر قوانین رسانه متناسب با تحولات، تعدد و عدم تفکیک وظایف و حیطه نظارتی نظارت‌کنندگان در سطوح مختلف و درنهایت عدم ضمانت اجرایی نظارت‌کنندگان در روند فعالیت‌های دستگاه رسانه، توسعه ناموزون بال‌های هنجاری و نهادی تنظیم‌گری رسانه در نبود چارچوب ارزیابی قانونی واضح و مشخص، عدم تعریف سازوکار‌های واضح و عادلانه تسهیل‌گری.

متن کامل گزارش را اینجا بخوانید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انتشار نخستین فراخوان شناسایی سازندگان حرفه‌ای ساختمان در اصفهان
  • مسجد کبود تبریز؛ معماری زیبا و تاریخی ایران
  • طرح تو طرح در رویداد طرحی نو، مسابقات معماری در ایران را به بوته‌ی نقد گذاشت
  • آسیب شناسی معماری تنظیم‌گری رسانه در ایران
  • کتیبه مقبره شیخ بهایی در حرم مطهر رضوی رونمایی و نصب شد
  • برگزاری رویداد خشتانه در دانشکده هنر و معماری یزد
  • برگزاری رویداد «خشتانه» در واحد یزد
  • رامین حسین پور بهترین آهنگساز فستیوال لس‌آنجلس شد
  • همایش بین‌المللی معماری دست‌کند کشور در لرستان برگزار می‌شود
  • رونمایی از کتیبه مقبره شیخ بهایی در حرم مطهر رضوی