Web Analytics Made Easy - Statcounter

امیر طهماسبی دبیر رشته نگارگری چهاردهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر درباره نحوه برگزاری این جشنواره به خبرنگار مهر گفت: تابه‌حال این رویداد به دو شکل مختلف برگزار شده است. در دوره‌هایی رشته‌ها به‌صورت جداگانه داوری و آثار به نمایش گذاشته شدند و در دوره‌های دیگری یک هیأت داوران تمام آثار رشته‌های مختلف را در کنار هم داوری و انتخاب کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در چنین رویکردی معمولاً آثاری که جدیدتر هستند مورد توجه قرار می‌گیرد و رشته‌هایی مانند خوشنویسی و نگارگری چندان دیده نمی‌شدند.

وی بیان کرد: اینکه رشته‌های مختلف به‌صورت جداگانه داوری شوند امتیازاتی دارد؛ در همه جای دنیا بعضی از گرایش‌های هنری به طور مستقل بررسی می‌شوند، مثلاً موسیقی کلاسیک نمی‌تواند در کنار پاپ و جاز بررسی شود. وقتی رشته‌ها از یکدیگر مجزا هستند می‌توان آنها را بهتر بررسی کرد و به این ترتیب هنرمندان انگیزه بیشتری برای مشارکت دارند، چراکه می‌دانند اقبال دیده شدنشان بیشتر است.

طهماسبی در ادامه توضیح داد: به نظر من علاوه‌بر هنرمندانی که در فراخوان جشنواره شرکت می‌کنند باید از هنرمندان تراز اول که معمولاً در جشنواره‌ها شرکت نمی‌کنند، دعوت به عمل آورد تا آثار آن‌ها نیز در جشنواره حضور پیدا کنند. در این بخش می‌توان بدون جدا کردن رشته‌ها همه آثار را در کنار هم قرار داد و به این ترتیب آن رویکردی که به آن شیوه جهانی نزدیک‌تر است قابل اجراست. در این شیوه، علاوه بر بخش رقابتی یک بخش مدعو نیز وجود دارد که اگر به صورت مستمر و در همه سال‌ها برگزار شود این امکان را فراهم می‌کند که کارهای حرفه‌ای هنرمندان در کنار یکدیگر دیده شده و بررسی شوند.

وی تصریح کرد: به همین دلیل است که جشنواره‌ها نمی‌توانند برآورد فعالیت یک ساله هنر را در یک رشته نشان دهند، زیرا هنرمندانی هستند که اصولاً در رویدادها شرکت نمی‌کنند.

دبیر رشته نگارگری چهاردهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر افزود: در عین حال، برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی فجر ذاتاً رویداد مثبتی است زیرا کمک می‌کند که هنرمندان جوان دیده شوند و آن‌ها می‌توانند آثار خود را به رقابت بگذارند.

وی با اشاره تأثیر مثبت ارتباط جشنواره فجر با اقتصاد هنر، گفت: در همه جای دنیا آثار تجسمی توسط گالری‌ها فروخته می‌شوند و معرفی آن‌ها نیز توسط گالری‌ها است. اگر گالری‌های کشور به شکلی با جشنواره همراه شوند اتصالی میان جامعه تجسمی و جشنواره ایجاد می‌شود. همچنین هنرمندانی که در جشنواره شرکت کرده‌اند و کارشان خوب است می‌توانند بخت نمایش آثار خود در گالری‌ها را پیدا کنند. این مسأله می‌تواند به اقتصاد هنر نیز کمک کند. وقتی اثر هنری فروخته شود هم انگیزه به هنرمند می‌دهد و هم باعث می‌شود بتواند کارش را ادامه دهد.

این هنرمند درباره مخاطبان جشنواره هنرهای تجسمی فجر اظهار کرد: متأسفانه مخاطب عام چندان با رویدادهای هنری ارتباط ندارد، مگر آنکه بازدیدهایی از جانب مدارس و دانشگاه‌ها تدارک دیده شود. معمولاً این رویدادها مخاطب خاصی دارد که خودشان هم در فضای هنری فعال هستند. بنابراین معرفی جشنواره در رسانه‌ها می‌تواند مؤثر باشد. البته به شکلی که یک برنامه خاص برای جشنواره در نظر گرفته شود که نمایشگاه را به مردم نشان دهد و آنها را برای بازدید از نزدیک جلب کند تا مردمی که فعالیت هنری ندارند نیز با این فضا آشنا شوند.

چهاردهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در مرحله فراخوان است و هنرمندان تا ۱۲ دی ماه فرصت دارند تا آثار خود را به نشانی fajrtajasomi.ir ارسال کنند. نمایش آثار این جشنواره ۱۵ بهمن ماه آغاز می‌شود.

کد خبر 5382067

منبع: مهر

کلیدواژه: چهاردهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر امیر طهماسبی اقتصاد هنر جشنواره هنرهای تجسمی فجر شب یلدا تئاتر ایران برنامه تلویزیونی موسیقی ایرانی شبکه مستند سیما پیمان جبلی چهلمین جشنواره فیلم فجر سازمان سینمایی قاسم سلیمانی شبکه نسیم رادیو صبا تئاتر شهر فیلم کوتاه حوزه هنری جشنواره هنرهای تجسمی فجر گالری ها رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۷۵۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی آثار برتر دهمین جشنواره علامه حلی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، حجت الاسلام طهماسبی، دبیر علمی جشنواره علامه حلی در دهمین جشنواره علامه حلی که ویژه طلاب نو قلم برگزار می‌شود، گفت: در این دوره از جشنواره بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ اثر علمی شامل کتاب، مقاله و پایان نامه به گروه‌های علمی ارسال شد که پس از ارزیابی‌ها ۲۳۵ اثر به عنوان آثار برتر معرفی شدند.

وی اضافه کرد: ارتقا توان و رشد پژوهشی طلاب نو قلم و کمک به طلاب جوان برای تمرین پژوهشی و ایجاد رقابت سالم علمی از مهمترین اهداف برگزاری این جشنواره است.

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور هم در اختتامیه این جشنواره گفت: حوزه انقلابی نباید به چند موضوع محدود باقی بماند بلکه باید پژوهش‌ها به سمت نگاه جامع، اصیل و روش‌مند، با رویکرد تمدنی جدید و سبک زندگی نو و پاسخگوی انفجار‌های معرفتی باشد.

وی اضافه کرد: وضع موجود کافی نیست و حوزه باید پاسخگوی مشکلات تمدنی باشد.

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور با بیان اینکه طلبه جوان باید از امام و مبانی انقلاب الهام بگیرد و برای پایه پژوهش‌های خود از این مبانی استفاده کند، گفت: جلوه‌های انقلاب در عالم روشن است و همه این جلوه‌ها باید در پژوهش‌ها گنجانده شود.

وی افزود: نظام اسلامی نیاز به نرم افزار فکری دارد و باید بتوانیم پاسخ قوی و درخوری به مسائل کشور و شبهات و سوالات بدهیم.

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور افزود: طلاب جوان باید با تکمیل روش و شیوه علمی خود، در پرتو عقل گرایی با محوریت کتاب و سنت پژوهش‌ها را اجرایی کرد.

وی تاکید کرد: تولید فکری رسالت و ماموریت جشنواره علامه حلی است تا بتواند طلاب را آماده ایفای نقش‌های جدید برای تولید دانش و معرفت باشند.

دیگر خبرها

  • فراخوان سومین جشنواره پرچمداران انقلاب اسلامی در لرستان
  • واکاوی ممنوعیت پخش مجموعه «حشاشین»
  • برگزاری سومین جشنواره ملی پرچمداران انقلاب اسلامی در استان
  • رونمایی از سه کتاب منتخب آثار جشنواره شهید آوینی
  • معرفی آثار برتر دهمین جشنواره علامه حلی
  • برپایی نمایشگاه نقاشی «افکار» در نقش جهان
  • راهیابی ۲۵ گروه سرود فجر به مرحله نهایی
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم «کوثر»
  • انتشار کتاب «سمفونی رنگ، هارمونی خط»
  • آخرین مهلت بارگذاری آثار برای جشنواره قلم ۱۵ خردادماه