Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-04@03:18:12 GMT

ارتباط آنفلوانزا و امیکرون چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۶۴۸۰۴

ارتباط آنفلوانزا و امیکرون چیست؟

آفتاب‌‌نیوز :

«سعید ناطقی»، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره آخرین وضعیت مراجعین کرونا گفت: درحال حاضر وضعیت کرونا در بیمارستانهای زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی تهران خوب است اما من این خوب بودن را به برکه ای آرام تشبیه می کنم که درونش تمساح است. تجربه این دو سال هم نشان داده است که رفتار ویروس کرونا در کشورهای مختلف تقریبا مشابه است و اینگونه نیست که برای هر کشور به شیوه ای متفاوت عمل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چیزی که میزان همه گیری کووید را تعیین می‌کند میزان رعایت پروتکل هاست و رعایت دستورالعمل های بهداشتی قبل از اینکه بخواهیم به واکسنی هم دست پیدا کنیم اهمیت پیدا می‌کند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: کشورهایی که مقداری با قاطعیت و ضمانت های اجتماعی بالا پروتکل ها را به جامعه تحمیل می‌کردند، مانند چین، کره و یا ژاپن بسیار در کنترل کرونا موفق بودند، برخلاف جوامعی که بسیار ملایم تر برخورد می‌کردند و به خاطر مراودات اقتصادی که داشتند، دلشان نمی‌خواست برخی از محدودیت ها را اعمال کنند، مانند ایران، آمریکا و بسیاری از دیگر کشورها.

او افزود: چنین کشورهایی توسط کووید درنوردیده شدند و الان هم من احساس می‌کنم که اگر ما مقداری با غفلتی خود خواسته با این مساله برخورد کنیم و در محدودیت های اجتماعی و پروتکل ها مقداری سهل انگاری کنیم، همان اتفاقی که در آمریکا و اروپا درحال حاضر در حال رخ دادن است، در ایران هم در ماه های بهمن و اسفند رخ خواهد داد و عید خوبی نخواهیم داشت، اما اگر پروتکل ها رعایت شود و بتوانند برای سفرها محدودیت بگذارند، می‌توانیم با موفقیت از این گردنه عبور کنیم.

ناطقی گفت: البته به نظر من پیک اومیکرون میزان مرگ و میر به اندازه پیک دلتا را نخواهد داشت و اصلا ماهیت این ویروس اینگونه نیست. منتها به این دلیل که به شدت گسترش پیدا می کند، تعداد ابتلاها را می‌تواند بسیار افزایش دهد. البته به نظر می‌رسد میزان بستری ها زیاد افزایش نخواهد داشت، بنابراین ما مشکلاتی که در پذیرش بیماران در پیک پنجم داشتیم، اگر با خوش بینی نگاه کنیم تجربه نخواهیم کرد.

او افزود: اما آنچه که در همه گیری های گسترده خطرناک است، جهش هایی است که در سویه های مختلف رخ می‌دهد و ما نمی دانیم که جهش بعدی منجر به ضعیف تر شدن ویروس یا منجر به تقویت و یا حتی منجر به ترکیب دو سویه مختلف از این ویروس می‌شود و آنهم هنوز معلوم نیست که می‌تواند خطرناک تر و یا سبک تر شود و به سمت کمتر شدن بیماری برود.

ناطقی گفت: الان هم معتقدم میزانی که اعلام می‌شود که ما در هر استان یک یا چند مورد اومیکرون مشاهده کرده ایم، چندان قریب به واقع نیست، زیرا ما کیت های تشخیصی بسیار کم و محدودی داریم. چه بسا بسیاری از بیماری هایی که امروز می‌بینیم که شبیه آنفلوانزا و سبک هستند، همان اومیکرون باشند.

او با تاکید بر خطر ترکیب سویه اومیکرون با دیگر ویروس ها از جمله آنفلوانزا خاطرنشان کرد: هرچه قدر که همه گیری بیشتر باشد، ولو اینکه منجر به بستری و فوت نیز نشود، احتمال جهش ها و ترکیب ها بیشتر خواهد بود و طبیعتا باید از آن ترسید.

ناطقی گفت: کشورهایی که اومیکرون را تجربه کردند، به صراحت اعلام کرده اند که اومیکرون سویه ای است که تمایل بیشتری به رده های سنی پایین تر است. شنبه نیز اولین مورد امیکرون در بیمارستان مرکز طبی کودکان بستری شد. البته این کودک مشکلات زمینه ای دیگری هم دارد. اما به هرحال با استفاده از کیت تشخیص، ابتلا به اومیکرون را در او شناسایی کردند و در اتاق ایزوله ای بستری شده است که سرایت اتفاق نیافتد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بهترین کار این است که حتما مردم از دوز سوم واکسیناسیون استقبال کنند. درارتباط با واکسیناسیون گروه سنی زیر ۱۲ سال واکسن‌هایی که بر پایه MRNA بود برای واکسیناسیون توصیه شده‌اند که درحال حاضر شرکت رناپ در ایران بر این پلتفرم واکسن در حال مطالعه است و می‌تواند به عنوان واکسن گروه سنی زیر ۱۲ سال هم مجوز بگیرد.

او درارتباط با وضعیت کادر درمان برای آمادگی مقابله با پیک احتمالی اومیکرون گفت: ما به صورت کامل توانایی برخورد با پنجمین موج را هم نداشتیم اما تحمل کردیم. امیدواریم این موج هم پیش نیاید و درصورت رخ دادن وظیفه خودمان را انجام خواهیم داد.

منبع: خبرگزاری ایلنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: آنفلوانزا امیکرون دانشگاه علوم پزشکی تهران پروتکل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۶۴۸۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حال خوب پدر و مادرها با اقدام خوب وزارت بهداشت

صدایم می‌زنند که به حسابداری برو. راستش دست و پایم می‌لرزد. مگر یک خبرنگار، کارمند، کارگر یا هر قشری چقدر درآمد دارد...

به گزارش مشرق، ایمان ملکوتی کارشناس امور خانواده در یادداشتی در روزنامه ایران نوشت:

آدم تا پدر و مادر نشده نمی‌داند استرس و اضطراب چه طعمی دارد. روزگار هم بالا و پایین زیاد دارد، مثلاً در عصر یک روز بهاری همچنان که مشغول کاری و در فکر و خیال، خنده بچه‌ها در گوش‌هایت زمزمه می‌کند، ناگهان با صدای زنگ تلفن به خود می‌آیی که خودت را برسان، پسر کوچکی که هنوز یک سالش هم نشده، حالش خوب نیست و باید به بیمارستان برویم. نام بیمارستان که می‌آید ناخودآگاه در ذهن تمامی مردم کلید واژه‌های بستری، هزینه، دارو و ... نیز امتداد پیدا می‌کند.

حال شما فکر کن که دکتر شیفت دستور بستری هم بدهد، انگار آسمان به زمین آمده و همانجا می‌نشینی و مبهوت، رفت‌وآمدهای همراهان دیگر بیماران را تماشا می‌کنی. شما را نمی‌دانم ولی این لحظات برای همه پدرها سخت است، استرس و حرف‌های مادر بچه، صحبت‌های دکتر، نگرانی از نوع بیماری و دودوتا چهارتا کردن ذهنی از میزان پول مورد نیاز در کنار هم، تشکیل‌دهنده یک سناریوی غم‌انگیز پدر فرزندی است.

روی تابلوی اورژانس بیمارستان دولتی مفید برگه‌ای نظرم را جلب می‌کند: «به دستور مقام عالی وزارت، تمام هزینه‌های بیماران زیر ۷ سال رایگان است.» زیر لب می‌گویم چه باحال و بدون توجه خاصی از کنارش می‌گذرم، چون هم دل و دماغ فکر کردن به این را ندارم هم خیلی هضمش آسان نیست؛ مگر می‌شود؟! با خودم فکر می‌کنم چند نفر دیگر روزانه به این برگه نگاه می‌کنند و جرقه امید و اطمینان در ذهنشان می‌آید؟ آیا واقعاً این کار شدنی است؟ هزینه بیمارستان رایگان؟ گرفتاری و شلوغی روزهای بیمارستان خیلی مجال فکر کردن به این موضوع را نمی‌دهد و سلامتی خود فرزند اینقدر مهم است که تو حاضری هرچقدر هم لازم باشد هزینه بپردازی ولی او دوباره مثل روز اول بخندد.

روز اول، روز دوم، روز سوم و... همراه با نگرانی، آزمایش‌ها و انجام مراحل درمان کودک طی می‌شود و تو این روزها بدون اعتنا به آن برگه دستور وزیر بهداشت در ذهن خودت مشغول حساب و کتاب هزینه‌های بیمارستان هستی. روز پنجم، دکتر برگه ترخیص را امضا می‌کند. صدایم می‌زنند که به حسابداری برو. راستش دست و پایم می‌لرزد. مگر یک خبرنگار، کارمند، کارگر یا هر قشری چقدر درآمد دارد که بتواند این هزینه‌ها را دوباره جبران کند. با این فکر و خیال جلوی حسابداری می‌رسم.

- پدر بچه شمایید؟

- بله.

- این برگه را ببرید صندوق و بیاورید تا برگه ترخیص را بدهم.

به برگه نگاه می‌کنم. یک کد با یک شماره که انگار رقم پرداختی است. چندبار می‌خوانم: ۳ میلیون؟! با خودم می‌گویم برای ۵ روز خوب است. دوباره یاد برگه روی اورژانس که دستور وزیر رویش بود می‌افتم؛ پس آن چه بود؟ به راهم ادامه می‌دهم و به صندوق پرداخت می‌رسم.

- آقا کارت بکشید، ۳۰۰ هزار تومان.

چشمانم برق می‌زند. یحتمل این هم برای همان یک شب اتاق اختصاصی مادر و بچه است که باید بپردازم. برگه روی شیشه اورژانس راست می‌گفت: «به دستور مقام عالی وزارت، تمام هزینه‌های بیماران زیر ۷ سال رایگان است.»

نفس راحتی می‌کشم و می‌خندم. یاد جمله رهبری می‌افتم که چند سال قبل فرمودند، همراهان بیمار جز دغدغه مریضداری نباید دغدغه دیگری داشته باشند. «دم وزارت بهداشت گرم» می‌گویم و لبخند می‌زنم. آسمان چقدر آبی است. حال فرزندم رو به بهبود است. دوباره می‌خندد و من خوشحالم از آرامشی که بخشی از آن را مدیون تدبیر متولیان درمان کشورم هستم.

حالا چند روزی گذشته است و سرگرم کارم که خبری نظرم را جلب می‌کند: «از امروز تمامی بیمارستان‌های دولتی و واحدهای تابعه دانشگاه مکلف هستند پذیرش، بستری، اعمال جراحی، اقدامات تشخیصی – درمانی و ترخیص کودکان زیر هفت سال بیمه‌شده را به صورت رایگان انجام دهند.» یاد روزهای بستری فرزندم می‌افتم و لبخند می‌زنم؛ لبخندی از سر آرامش. راستی روزانه چه تعداد پدر ایرانی درگیر با این موضوع لبخند بر لبانشان می‌آید؟ کار خوب را باید گفت و تبلیغ کرد.

دیگر خبرها

  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • ناصر میرواحدی در آلمان بستری شد
  • ناصر میرواحدی رئیس سابق فدراسیون کشتی در آلمان بستری شد
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • آیت‌الله محمدی در بخش مراقبت‌های ویژه بستری است
  • حس خوب حمایت
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • حال خوب پدر و مادرها با اقدام خوب وزارت بهداشت
  • انسان چه زمانی برای اولین بار سرما خورد؟
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!