Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-04@05:19:29 GMT

ارتباط بین زینک و بیماری کووید-۱۹ چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۱۷۲۷۶

ارتباط بین زینک و بیماری کووید-۱۹ چیست؟

بسیاری از متخصصان معتقدند که زینک به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن و تنظیم حس بویایی و چشایی افراد مبتلا به بیماری کووید-۱۹ کمک می‌کند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، محققان معتقدند که کمبود زینک در بدن باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن می‌شود، بنابراین ویروس کرونا به راحتی وارد بدن می‌شود و خطر بروز بیماری کووید -۱۹ را افزایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زینک نوعی ماده معدنی است که بدن به مقدار کمی از آن نیاز دارد، این ریزمغذی مهم به بهبود عملکرد سیستم ایمنی و متابولیسم بدن کمک می‌کند، زخم‌ها را التیام می‌بخشد و حس بویایی و چشایی افراد را بهبود می‌بخشد. لازم است مردها روزانه ۱۱ میلی‌گرم و زنان روزانه هشت میلی‌گرم زینک مصرف کنند.

ارتباط بین زینک و بیماری کووید -۱۹ چیست؟

نتایج مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که زینک به بهبود سریع‌تر افراد مبتلا به بیماری کووید -۱۹ کمک می‌کند، این ریزمغذی مانع ورود ویروس کرونا به دستگاه تنفسی افراد می‌شود و به پاکسازی مخاطی یا مکانیسم دفاعی طبیعی ریه‌ها کمک می‌کند. بسیاری از متخصصان معتقدند که زینک به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن و تنظیم حس بویایی و چشایی افراد مبتلا به بیماری کووید -۱۹ کمک می‌کند. نتایج ارزیابی‌های انجام شده نشان می‌دهد که ترکیب ویتامین C و زینک می‌تواند مدت و شدت علائم بیماری را کاهش دهد.

چه افرادی در معرض کمبود زینک هستند؟

بدن افرادی که دارای اختلالات گوارشی مانند بیماری التهابی روده یا مشکلات گوارشی هستند نمی‌تواند زینک را جذب کند، از این رو این گروه از افراد دچار کمبود زینک هستند. افراد مبتلا به بیماری مزمن کبدی یا کلیوی نیز از کمبود زینک رنج می‌برند. همچنین، کسانی که اسهال طولانی مدت را تجربه می‌کنند، در معرض کمبود زینک قرار دارند. در بعضی شرایط خاص، بدن به زینک بیشتری نیاز دارد؛ برای نمونه، بدن افرادی که دچار سوختگی یا سپسیس می‌شوند، برای بهبود سریع‌تر به زینک بیشتری نیاز دارد. زنان باردار نیز در معرض خطر کمبود زینک هستند، زیرا نوزادان برای رشد به زینک نیاز دارند. گیاه‌خواران نیز از کمبود زینک رنج می‌برند، زیرا فقط از منابع گیاهی استفاده می‌کنند.

علائم کمبود زینک در بدن چیست؟

یکی از علائم رایج کمبود زینک در بدن از دست دادن حس بویایی و چشایی افراد است که هنگام شیوع سویه دلتا یکی از علائم اصلی بیماری کووید -۱۹ در نظر گرفته شده بود، اما در میان بیماران مبتلا به سویه امیکرون مشاهده نشد. دیگر علائم کمبود زینک در بدن شامل کم اشتهایی، افسردگی، ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن، تأخیر در بهبود زخم، ریزش مو و اسهال می‌شود. افرادی که بدون هیچ دلیل خاصی تاری دید را تجربه می‌کنند، از کمبود زینک رنج می‌برند. متخصصان اعلام کرده‌اند که زینک در تشکیل رنگدانه‌های بینایی در شبکیه چشم نقش مهمی دارد، بنابراین کاهش این ماده معدنی در بدن باعث تاری دید افراد می‌شود.

نیاز روزانه افراد به زینک چه مقدار است؟

با توجه به استانداردهای پزشکی، مردان باید روزانه ۱۱ میلی‌گرم و زنان هشت میلی‌گرم زینک مصرف کنند. مصرف زینک در رژیم غذایی زنان باردار باید در دوران بارداری افزایش پیدا کند. گوشت، مرغ، غذاهای دریایی، حبوبات و غلات کامل سرشار از زینک هستند. البته متخصصان معتقدند مصرف بیش از حد زینک باعث بروز حالت تهوع، کم اشتهایی، درد معده، سردرد و اسهال می‌شود.

کد خبر 566114

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ویروس کرونا کرونا ویروس کرونا زینک قرص زینک کووید ۱۹ واکسن کووید ۱۹ ابتلا به کرونا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق حس بویایی و چشایی افراد افراد مبتلا به بیماری کمبود زینک در بدن سیستم ایمنی بدن بیماری کووید میلی گرم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۱۷۲۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری روانشناختی و فشار خون از عوامل چاقی هستند

هانیه شهرابی فراهانی٬ روانشناس بالینی با اشاره به شرم ناشی از اضافه وزن در زندگی گفت: هر چند که اضافه وزن به خودی خود، مشکلات سلامتی زیادی به همراه دارد؛ اما مسائل روانشناختی ناشی از چاقی و اضافه وزن بیشترین آسیب را به زندگی اجتماعی یک نفر وارد می‌کنند. افرادی که اضافه وزن دارند، به خصوص کسانی که از کودکی دچار این مشکل شده اند، به جز بیماری‌های جسمی مثل دیابت و فشار خون بالا، متاسفانه در معرض مشکلات روانشناختی مثل مشکلات عزت نفس، احساس نقص و شرم، احساس بی کفایتی و بی ارزشی هم قرار می گیرند. 

او در پاسخ به این سؤال که چرا با وجود همه آسیب‌هایی که اضافه وزن برای افراد دارد، خیلی‌ها در کاهش وزن موفق نیستند، بیان کرد: بررسی‌های زیادی نشان می‌دهند افرادی که دچار اضافه وزن هستند، به شکل متفاوتی فکر می‌کنند و وقتی مدل ذهنی و روش فکر کردن این افراد تغییر می‌کند، می‌توانند به شکل باثباتی وزنشان را کم کنند.

شهرابی افزود: این افراد معمولاً از دوران کودکی یا اوایل نوجوانی خودشان را خیلی چاق تصور می‌کرده اند و تصویری که از خودشان دارند تقریبا تناسبی با واقعیت ندارد. خیلی از افرادی که دچار اضافه وزن هستند، از خوردن به عنوان روش اصلی تنظیم هیجان استفاده می‌کنند. مثلاً وقتی مضطرب هستند بیشتر غذا می خورند یا وقتی خسته هستند سعی می کنند با غذا خوردن خستگی را از تن به در کنند. 

او گفت: خیلی‌ها، شب‌ها بیشتر سراغ خوردن می‌روند. تفاوت خوردنِ هیجانی با خوردن از سر گرسنگی این است که در خوردن هیجانی موضوع برطرف شدن میلِ گرسنگی نیست. خیلی وقت‌ها حتی فرد از غذا خوردن لذت نمی‌برد؛ بلکه صرفا غذا یا خوراکی می خورد تا هیجانش را تنظیم کند. انگار غم، خشم و اضطرابش با خوردن برطرف می‌شود. نه تنها خوردن کمکی به تنظیم هیجان نمی‌کند، بلکه باعث می‌شود فرد احساس گناه زیادی نسبت به رفتارش و خشم زیادی از خودش که پرخوری کرده تجربه کند.

شهرابی اظهار کرد: از بین تمام هیجان ها، شرم هم به دفعات بیشتر و هم با شدت بیشتری در افراد مبتلا به چاقی تجربه می‌شود. فردی که با چاقی دست و پنجه نرم می‌کند ناخواسته بیشتر اتفاقات بد و خنثی در زندگی را به چاقی ربط می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

دیگر خبرها

  • فشار خون عامل مرگ سالانه ۱۰ میلیون نفر در جهان
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/ آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور
  • علائم فشار خون بالا
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • بیماری روانشناختی و فشار خون از عوامل چاقی هستند
  • کلسترول خوب برای این افراد مفید نیست
  • وجود کلسترول خوب در بدن برای این افراد مفید نیست
  • ترکیه ده‌ها نفر را به ظن ارتباط با داعش دستگیر کرد